Wat te doen

één en al gezelligheid

Willemstad

De Koningin Emmabrug (pontjesbrug) in Willemstad brengt 2 wijken samen: Punda, en “aan de andere kant” Otrabanda.
Pietermaai is een reuze gezellige wijk vol met restaurantje en terrasjes.
In het verlengde van Willemstad ligt Mambo Beach Boulevard, Heerlijk aan zee, flaneren langs het strand. Cocktails drinken bij de Beach clubs en struinen in de leuke winkeltjes.

Lay back op de mooie stranden

Klein Curaçao

Een onbewoond eiland ten zuiden van Curaçao met een parelwit strand. Hier kun je zeeschildpadden zien tijdens het snorkelen. Maak een wandeling naar de verlaten vuurtoren. Ook is er een scheepswrak en een paar kleine aangespoelde bootjes. Fantastisch voor kitesurfers, maar ook wanneer je van rust houdt.
Daar waar het mooiste van land en zee samen komt: Cas Abao, Grote Knip, Playa Kalki, Blue Bay en Porto Marie.

hou je van de natuur?

Hiken of Mountainbiken

Neem één van de prachtige routes over de zoutpannen bij landhuis Jan Kok en spot de Flamingo’s, langs de ruige noordkust of over de oude plantages.
Sheta Boka Table
Ca. 10 km aan ruige kust met diverse inhammen waar schildpadden hun eieren leggen. Bezoek Boka Table en de natuurlijke brug. Een zeer geliefde plek, echt een aanrader!
Christoffelpark
Het indrukwekkende natuurgebied Christoffel Park. Slechts 45 minuten rijden vanaf Bon Dia Vredenberg. Beklim de Mount Christoffel voor een fantastisch uitzicht over het eiland.
Grotten van Hato
Deze grotten in de buurt van Hato International Airport zijn uitgeslepen uit kalkgesteente gedurende duizenden jaren. Ze ontstonden toen het eiland uit de zee oprees. Enorme stalactieten hangen hier aan het plafond. Behoort tot een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Curaçao.

Cultuur of geschiedenis opsnuiven!

Musea en forts

Curaçao is enorm rijk aan cultuur en geschiedenis. Bezoek Fort Beekenburg, Fort Amsterdam of Landhuis Ascencion.
Een greep uit de vele musea op het eiland: Maritiem Museum Curacao, Jewish Cultural Historical Museum, Kura Hulanda Museum en Savonet Museum.

Lekker sportief

Duiken en snorkelen

Een paradijs onder water voor duikers! Curaçao bestaat van oorsprong uit vulkanisch kalkgesteente waarop zich eeuwenlang koraal heeft afgezet. Dat is bij een eerste duik al snel te zien. Pal langs de kustlijn tref je meteen de meest schitterende koraalriffen aan.
Voor elk wat wils, van surfen en kitesurfen tot golf. Met meerdere personen op avontuur?! Hoe stoer is een buggy-offroadtrip of diepzeevissen!

Met kinderen op stap?

Kinder
activiteiten

Ga kijken op The Curaçao Ostrich Farm. Fascinerende struisvogels die je kunt aanraken, voeren en zelfs op hen kan rijden.
Curaçao Seaquarium. Bewonder hier vele soorten vissen en andere zeedieren zoals zeepaardjes. Heel bijzonder zijn de shows met dolfijnen. Het aquarium heeft een open-water-systeem zodat er altijd vers zeewater doorstroomt. Soms worden de dolfijnen zelfs uitgelaten in open zee.

Reserveren